Suiker!! De zoete drug.
Overgewicht is nu wel bijna de grootste vijand van deze tijd.
Waarom eten mensen toch zoveel?
Een zoet verlangen en hoe suiker het hongergevoel opwekt.
Als we suiker eten, komt deze onveranderd in de darm en vandaar onmiddellijk in het bloed. In tegenstelling tot andere koolhydraten, proteïnes en vetten,
Onze bloedsuikerspiegel gaat hierdoor stijgen, want na de consumptie van levensmiddelen met een hoog suikergehalte gaat onze bloedsuikerspiegel zeer snel omhoog waardoor we er weer even tegenaan kunnen.
In de alvleesklier wordt de insulineproductie opgedreven. Waardoor met de hulp van dit hormoon de glucose van het bloed op zijn plaats van bestemming o.a. in de spiercellen waar de energiedrager wordt verbrandt.
In het met insuline overstroomde bloed zakt de bloedsuikerspiegel opnieuw (kan zeer snel gaan) om dan ten slotte onder de normale waarde te zakken.
Hierdoor krijgen we opnieuw honger en wordt er via bepaald hormoon een signaal naar onze hersenen gestuurd met de melding dat er weer een suikertekort is. In de hypothalamus onstaat dan een nieuw hongergevoel.
En zo is de cirkel rond. Als je dit dus dagelijks meemaakt, zie je hoe het komt dat mensen alsmaar dikker en dikker worden. Ze voeden zich enkel met snelle suikers die er ook voor zorgen dat ze opnieuw snel afgebroken zijn.
Vandaar dat het eten van gezonde voeding, fruit, groenten, vis, enz. … zeer belangrijk is.
Wil je hierover meer informatie? klik op deze hier
Volg ons